Tibrobyggen

När du flyttar ut

När du ska flytta är det mycket att hålla reda på, både när det gäller ditt nya boende och den lägenheten du lämnar. Här finns information som är viktig att komma ihåg.

Uppsägning av kontraktet -uppsägningstid

Ditt hyresavtal måste sägas upp skriftligt till oss. Du måste säga upp din lägenhet senast tre månader innan du ska flytta, uppsägningen ska göras på separat blankett. Oftast sidan två i ditt kontrakt.

Från den dagen du säger upp lägenheten måste det gå tre hela kalendermånader.

Exempel
Säger du upp lägenheten den 17 juli så upphör kontraktet att gälla den 31 oktober

Glöm inte att även säga upp avtal för garage och p-plats.

Besiktning

Din lägenhet ska besiktigas innan du flyttar. När du säger upp lägenheten bokar vi en besiktningstid så fort som möjligt. När förvaltaren gör besiktningen får du information om städbesiktningen som skall göras innan du lämnar nycklarna. När du lämnar din lägenhet ska den vara ordentligt städad. Följ gärna vår checklista så att inget glöms bort. Om flyttstädningen inte är godkänd av Tibrobyggen riskerar du att få betala de kostnader vi får för att anlita ett städföretag.

Visning

Du är skyldig att låta intresserade bostadssökande få se på lägenheten innan du flyttat därifrån. Vi kommer att kontakta dig för överenskommelse om tid för visning av lägenheten. Vid speciella omständigheter kan Tibrobyggen visa lägenheten.

Nycklar mm

Senast kl 12.00 på flyttdagen skall samtliga nycklarna lämnas till kontoret på Centrumgatan 11. Glöm inte nycklar till exempelvis postbox, garage, tvättstuga och tvättkolv. Om inte alla nycklarna lämnas till kontoret blir du betalningsskyldig till ett byte av lås.

Om dagen när kontraktet upphör inträffar en lördag, söndag eller annan helgdag så har du rätt att vänta med att lämna nycklarna till första vardagen efter helgen senast kl 12.00.