Tibrobyggen

Att söka bostad

Du söker en bostad på Tibrobyggen genom att registrera dig i vår bostadskö.

Så här fungerar vår bostadskö

Från den dag du registrerar dig som sökande hos Tibrobyggen börjar du samla kötid. Du får 1 köpoäng per dag (kötid=köpoäng). Du måste logga in på Mina sidor minst en gång var tolfte månad för att behålla din kötid.

När en lägenhet sägs upp publicerar vi den på hemsidan i cirka 7 dagar. Under den tiden kan du anmäla ditt intresse för lägenheten. När anmälningstiden har gått ut så ringer vi eller skickar ut erbjudande om visning till den med längst kötid som anmält intresse och som i övrigt uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy.

Du har alltså ingen plats i ett kösystem som gäller alla våra lägenheter utan det är först när du anmäler intresse för en publicerad lägenhet som du blir aktuell. Din köplats varierar för varje publicerad lägenhet du söker, beroende på vilka andra som sökt samma lägenhet och deras köpoäng.

Systemet innebär att du som sökande själv måste vara aktiv och anmäla ditt intresse för
lägenheter som blir lediga. Om du loggar in eller kontaktar oss en gång per vecka så missar du inga lägenheter som publicerats.

Om du har en e-post kan du välja att ha en prenumeration hos oss. Då kommer vi att informera dig via din e-post om det publicerats en lägenhet i det område eller i den storlek som du meddelat att du är intresserad av. Kriterierna lägger du själv in via Mina sidor.

Tänk på att en prenumeration inte automatiskt anmäler intresse för lägenheten, det är endast en information.

Du kan anmäla intresse max för 3 lägenheter samtidigt. Du kan tacka nej till 3 st lägenheter utan att riskera att bli spärrad eller förlora din kötid.

Kom ihåg att uppdatera dina uppgifter.