Tibrobyggen

Inflyttningsdatum Ni har tillträde till lägenheten kl 13.00  på inflyttningsdagen. Om dagen inträffar på en helg gäller första vardagen i månaden.

Hyran Hyran skall alltid betalas i förskott, dvs före den 1:e i varje månad.

Nycklar På inflyttningsdagen kvitteras nycklarna ut till lägenheten, oftast 3 st. Vill du ha mer nycklar beställer vi dom men ni står själva för kostnaden. Tappar man bort en eller flera nycklar får man själv bekosta cylinder och nya nycklar.

Försäkring Alla som hyr av Tibrobyggen ska ha en hemförsäkring. Hemförsäkringen får man teckna själv hos det försäkringsbolag du har förtroende för.

Felanmälan Anmäl fel eller skada som uppstår i din lägenhet till oss genom Riksbyggens felanmälan på 0771-860 860. Hit kan du ringa dygnet runt.

Skadeansvar Hyresgästen ansvarar för skador som orsakats av hyresgäst, gäst eller egna hantverkare.

Tvättstugan Tvättstugan bokar du genom att använda en bokningscylinder med ditt lägenhetsnummer. I Skattegården finns en ”tag”  som används i bokningssystemet. Vi kan då se vem som har använt tvättstugan och under vilken tid.
Respektera de tvättider som gäller för tvättstugan i ditt område ( se anslag i tvättstugan). Mattor ska inte tvättas i maskinerna. Endast områdets hyresgäster får nyttja tvättstugan och endast för sin egna tvätt. Lämna tvättstugan städad efter dig.

Balkong och uteplats Vänligen håll rent och städat på balkong eller uteplatsen. Det är inte tillåtet att skaka mattor eller sängkläder från balkongen. Ej heller tillåtet att grilla på balkongen.

Tillval

Kyl och Frys i Skattegården Om man önskar större kyl och frys finns en tillvalsmöjlighet. För 100 kr/mån får man två separata kyl och frysskåp.

Skåpsluckor i Skattegården För 105 kr/mån får man nya luckor och bänkskivor. 6 olika luckor finns att välja bland. Hör med kontoret om det verkar intressant.

Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll HGLU I Tibrobyggen har vi avtal med hyresgästföreningen om underhåll i varje lägenhet. Det finns en underhållsplan som talar om när åtgärder är gjorda och när det är dags att göra det igen. Som hyresgäst får man stor möjlighet att påverka hur lägenheten ser ut. Vill man tapetsera om ofta går det att tidigarelägga, då får man betala för det. Om man vill göra det sällan så får man i stället rabatt. På hösten kommer en sammanställning ut till varje lägenhet där man ser vad som är på gång.

Tv, bredband och telefoni Fiber finns framdraget till alla områden i Tibro utan Fagersanna. Tv-leverantör är Telia. Vid fel på boxer eller utsändning, kontakta Telia på 90 200. I hyran ingår tv utbud. Bredband och telefon ordnar man på egen hand till lägenheten.

Störande grannar Det är viktigt att det är tyst i lägenheten mellan kl 22.00- 06.00 oavsett vilken veckodag det är. Givetvis är det inte heller tillåtet att däremellan föra högt oväsen så att grannar störs. Planerar du en fest? Prata med dina grannar först.

Varmt välkommen till Tibrobyggen!